Tanssikoulullamme on menossa 14. toimintavuosi ja koko toimintamme ajan tärkein ja isoin tavoitteemme on ollut se, että haluamme tuoda laadukasta tanssinopetusta lapsille ja nuorille paikkakunnille, joilla sitä ei ole tai sitä on vain vähän. Olemme siis tanssikoulu joka on siellä missä sinäkin!

Merkittävin asia, jonka vuoksi jaksamme vuodesta toiseen tehdä tätä työtä ovat oppilaat. Ne ihana taaperot, jotka silmät loistaen ja posket punaisina juoksevat isän tai äidin syliin tanssitunnin jälkeen ja yhtä lailla ne epävarmat ja arat teinit, joiden kanssa opettajat käyvät syvällisiäkin keskusteluja myös tanssin ulkopuolella. 

Meitä innostaa jatkamaan myös se, että olemme onnistuneet saattamaan matkaan huikean hienoja tanssijoita, jotka meiltä lähtiessään ovat saaneet vahvan pohjan ja jatkavat nyt tanssijan uraansa isommissa ympyröissä. Näitä TanssinTahdin pienistä ryhmistä lähteneitä tanssijoita nähdään nyt SM-kisojen finalisteina, kansainvälisten kisojen edustajina ja onpa ensimmäinen TanssinTahtilainen jo opiskelemassa tanssin ammattilaiseksi Oulun ammattikorkeakoulussa.

Ilman opettajien isoa panosta mikään ei kuitenkaan onnistuisi ja olemmekin äärimmäisen kiitollisia huikean omistautuneista opettajistamme.

Lue, miten TanssinTahdin opettajien työ poikkeaa isossa koulussa työskentelevän opettajan työstä.

TanssinTahti tuo tanssiharrastuksen lähelle kotia

Tanssikoulu siellä missä sinäkin

TanssinTahdin päätoimialueet sijoittuvat yrittäjien asuinpaikan mukaan Oulun ja Pirkanmaan alueille ja näiden alueiden läheltä onkin haettu pieniä kuntia, joissa toimintaa tarjotaan.  Tämän hetkisistä viidestä paikkakunnasta Kello ja Liminka Oulun alueella sekä Sastamala Pirkanmaalla ovat olleet mukana toiminnan alusta asti. Iissä ja Punkalaitumella toiminta alkoi pari kolme vuotta myöhemmin.

Näiden lisäksi toimintaa on vuosien saatossa ollut Oulun alueella Muhoksella ja Ylikiimingissä useamman vuoden ajan, etelän päässä ollaan tanssitettu lapsia Juupajoella, Kiikoisissa, Humppilassa, Harjavallassa ja Huittisissa.

Alla kuvia TanssinTahdin oppilaista vuosien saatosta.

Tanssikoulu siellä missä sinäkin – myös somessa!

TanssinTahdin Instagram ja Facebook ovat aktiviisia ja pyrimme siellä välittämään tanssin iloa suoraan oppilailta, mutta myös lisäksi pedagogisia asioita ja vinkkejä harjoituksiin, seuraathan jo meitä:

Instagram

Facebook

TanssinTahdin paikkakunnat keväällä 2023

Siellä missä sinäkin – Ii

Iin kunta sijaitsee Oulun yläpuolella, noin 30km pohjoiseen. Iissä aloitettiin kolmella ryhmällä Jutta Kotalan johdolla ja Jutta tekikin Iissä pitkäjänteistä ja hienoa työtä ja sai liki 10 vuoden aikana toiminnan kasvamaan niin, että parhaimmillaan ryhmiä oli illan aikana klo 16-21 välillä 3-vuotiaista aikuisiin. Jutta joutui jäämään pois tanssinopettajan työstä sairauden vuoksi keväällä 2021.

Jutan jälkeen ryhmät otti haltuunsa Johanna Mikkonen, joka tekee määrätietoista ja laadukasta työtä oppilaiden kanssa varsin haastavassa salitilanteessa. Viime syksyyn asti saimme tanssia Iin Työväentalolla aivan kylän keskustassa. Yhdistys ei kuitenkaan pysty pitämään taloa toimintakuntoisena vain meitä varten, joten olemme joutuneet hakemaan uuden tanssipaikan. Toiminta pyörii nyt Iin Urheilijoiden Rysä-talolla, jonka sali toimii erinomaisesti, mutta haasteita on ollut mm. lattiapinnan, lämmityksen ja tämän tyyppisten asioiden kanssa. Toimipaikan kanssa on siis ollut monenlaista säätöä koko kauden ajan, mutta lapset ja nuoret ovat saaneet tanssia, heitä tuo säätö ei ole haitannut ja se on luonnollisesti meille se kaikista isoin asia.  

Johannan lempeä ja rauhallinen ote auttaa meitä kaikkia suhtautumaan haasteisiin positiivisesti ja ylittämään ne yhdessä. Ryhmissä valmistaudutaan jo kovasti kevätnäytökseen, joka tanssitaan yhdessä Kellon ryhmien kanssa Haukiputaan Jatulissa sunnuntaina 21.5.2023.

Ilmoittaudu mukaan Iin ryhmiin!

Siellä missä sinäkin – Kello

Periaatteessa emme toimi isojen kaupunkien alueella vaan haemme toimipisteet kaupunkien ulkopuolelta. Kello on tässä poikkeus ja selityksenä on se, että Kello kuului vuonna 2009 toiminnan alkaessa vielä Haukiputaan kuntaan, joka kuntaliitosten myötä liitettiin Ouluun muutama vuosi myöhemmin. 

Kellon tanssitusten historia juontaa itseasiassa vielä paljon kauemmas kuin TanssinTahdin toiminnan alkamiseen vuonna 2009. Lissu asui perheineen Kellon Kiviniemessä lasten ollessa pieniä ja pyöritti jo silloin oman toiminimen puitteissa ryhmiä sekä Kellossa että Haukiputaalla eli Lissu ja tyttäret ovat tanssittaneet tämän paikkakunnan lapsia jo pitkästi yli 20 vuoden ajan. 

Kellossa on vuosien saatossa ollut monta hyvää opettajaa, mutta suurin kasvu Kellon ryhmissä on tapahtunut viimeisten vuosien aikana kun Rosa Mört otti ryhmät haltuunsa opettajana. Se, että sama opettaja pysyy paikkakunnalla ja tekee määrätietoista työtä on ollut yksi merkittävimmistä kasvun edellytyksistä kaikilla paikkakunnilla. Viikkoryhmien lisäksi Rosa aloitti Iin ja Kellon yhteiset TT-ryhmät, jotka osallistuivat katselmuksiin ja kilpailuihin. Nämä ryhmät ovat olleet tauolla Rosan äitiysloman ajan, mutta syksyllä 2023 TT-ryhmien toiminta on tarkoitus käynnistää uudestaan.

Kellonkin ryhmissä valmistaudutaan kovasti kevään näytökseen Haukiputaan Jatulissa sunnuntaina 21.5.2023.

Ilmoittaudu mukaan Kellon ryhmiin!

Siellä missä sinäkin – Liminka

Limingan toiminta on ollut paikkakunnistamme kaikista johdonmukaisinta, siellä toiminnan kehittämisestä on koko 14 vuoden ajan vastannut toinen tanssikoulun yrittäjistä eli Marjukka Koivuniemi.

Maikki aloitti toiminnan Limingassa kolmella ryhmällä pienessä nuorisotilan salissa, mutta hyvin pian oppilasmäärä kasvoi niin että käyttöön otettiin toinen opetusilta. Toiminta kasvoi edelleen ja parhaimmillaan Limingassa tanssi lähes 300 oppilasta neljässä eri salissa, Osaon tiloissa maantaisin ja keskiviikkoisin kahdessa eri lohkossa.

Liminka on se paikka josta on lähetetty eniten oppilaita eteenpäin, Oulussa toimivan Tanssikeskus Citydancen ryhmiin. Maikki opettaa myös tuossa koulussa, joten siirtymä on ollut helppo kun on joko päässyt tutun opettajan ryhmään uuteen kouluun tai Maikki on pystynyt selkeästi osoittamaan mikä ryhmä kullekin jatkajalle olisi sopiva. Keväällä 2022 Jutan jäätyä pois toiminnasta Limingan maanantai-illan opettajaksi Maikin rinnalle saatiin Kellosta tuttu opettaja Rosa. Rosa palailee asteittain äitiyslomalta, hänen sijaisenaan Limingassa on vielä kevään 2023 ajan Kerttu Tuomaala, joka on juurikin se Limingasta lähtenyt Maikin oppilas, joka opiskelee nyt tanssinopettajan ammattiin Oamkissa.

Limingassa tanssitaan maanantaina kahdessa eri salissa ja tämän lisäksi tunteja on keskiviikkona jolloin opettajana on Nellinoora Paju, tuttavallisemmin Nellis. Nellis on tuonut uutta puhtia toimipisteen katutanssitarjontaan ja tarjoaa monipuolista eri tanssilajeihin tutustumista Dance + 15 -ryhmässä.

Limingan kevään näytös tanssitaan maanantaina 22.5.2022 Tupoksen koulun salissa ja siitä tuleekin huikean hieno ja riemukas näytös kun lavalle saadaan kaikki pienet ja isot oppilaat.

Ilmoittaudu mukaan Limingan ryhmiin!

Siellä missä sinäkin – Punkalaidun

Elisa Ahonen tuli meille töihin pari vuotta toiminnan alkamisen jälkeen sosionomi-tanssinharrastajana ja alkoi samantien aktiivisesti hakea oppia tanssiin ja opettamiseen sekä meiltä että muualta. Sosionomi-ammattinsa kautta Elisalla on vahvuuksia ja uskallusta ottaa vastaan sellaisiakin ryhmiä, joita ”tavallinen” tanssinopettaja voisi arastella.

Näin kävi Punkalaitumen kohdalla, josta kunnan kulttuuritoimesta otettiin Elisaan yhteyttä ja pyysi mukaan ideoimaan maahanmuuttajien liikuttamiseen suunnatun hankkeen sisältöä. Elisa otti tanssikoulun mukaan suunnittelutyöhön ja isomman hankkeen alle kehitettiin Kaiken maailman tanssia -hanke, joka palkkasi Elisan opettamaan tanssia maahanmuuttajaperheille. Tämä hanke kesti vuoden verran ja sen jälkeen syksyllä 2014 tanssia Punkalaitumella jatkettiin tanssikoulun järjestämänä. 

Elisa on opettanut Punkalaitumella kaiken ikäisiä, keväällä 2022 ikähaarukka ryhmissä on 4-75-vuotta. Näissä ryhmissä valmistaudutaan Sastamalan ryhmien kanssa yhteiseen kevätnäytökseen, joka tanssitaan helatorstana 18..5.2022 Sylvään auditoriossa.

Ilmoittaudu mukaan Punkalaitumen ryhmiin!

Siellä missä sinäkin – Sastamala

Sastamala on kolmas alkuperäisistä TanssinTahti-paikkakunnista eli toiminta siellä alkoi jo vuonna 2009.  Vuosien saatossa Sastamalassa on tanssitettu ihan kaiken ikäisiä, vauvaikäisistä eläkeläisiin ja pojille on ollut käynnissä ihan omia ryhmiä. Lisäksi tarjontaa on ollut vammaisille.

Viimeisten vuosien aikana toiminta on vakiintunut kahdelle opetusillalle siten, että Elisa tanssittaa pääosin alle kouluikäisiä ja ekaluokkalaisia maanantaisin ja torstaisin tanssivat isommat lapset, joita on parin vuoden ajan opettanut  Anniina Koivuniemi. Anniinalla on torstaisin kolme ryhmää, joista yksi on aikuisten Latino Show -ryhmä.

Ilmoittaudu mukaan Sastamalan ryhmiin!


Tanssikoulu siellä missä sinäkin!

Nämä viisi paikkakuntaa luovat pohjan tanssikoulumme toiminnalle ja niiden toiminta on jo niin vakiintunutta, että uskallamme sanoa tanssin jatkuvan niissä pitkään.


Lissu Kontturi-Paasikko
Jäikö artikkelista jotain kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä: liisa@tanssintahti.com, 050-4431011