Kiddiejam on lasten tanssinopetuksen pedagoginen konsepti, jonka kautta koulutetaan varhaiskasvatuksen, alakoulujen ja tanssinopetuksen tai liikunnan parissa toimivia tahoja ja henkilöitä pitämään onnistuneita tanssituokioita alle kouluikäisille ja alkuopetuksessa oleville lapsille. 

Kiddiejamin pohjimmaisena ajatuksena on tuoda eri tanssilajien ominaispiirteet sisällyttävää opetusta lastentanssin kentälle luovuutta ja tanssin riemua unohtamatta. Lajien ominaispiirteitä ovat mm. opetuskulttuuriin liittyvät asiat, lajinomainen kehonmuoto ja tanssillinen liike, lajinomaiset askelikot ja liikkeet sekä lajille tyypillisen musiikin käyttäminen. Näiden asioiden avulla lapselle annetaan mahdollisuus tutustua erilaisiin tanssilajiperheisiin ja saada kokemuksia monenlaisesta tanssista.

Konseptin alkuvaiheista ja edelleen olemassa olevista toimintaperiaatteista voit lukea Lissun aiemmasta blogitekstistä.

Jammailua verkossa

Kiddiejam seuraa aikaansa ja koulutuksia on koronavuoden aikana siirretty onnistuneesti verkkoon –niin onnistuneesti, että verkkokoulutuksista tehdään pysyvä palvelun muoto. 

Kiddiejam osallistujan palaute

Konseptissa ovat alusta asti ollut mukana sama kokonaisuus lajiperheitä: baletti, discotanssi, showtanssi, hiphop, paritanssit ja kansantanssi. Jokaiselle lajille on rakennettu useampia materiaalipaketteja (loru, tekniikka, tanssi). Uutta tanssimateriaalia työstetään säännöllisesti kaikkiin tanssilajiperheisiin ja jo kuluvana keväänä osa materiaalista tulee myyntiin myös verkkokauppaan. 

Tutustu materiaapaketin sisältöön.

Luovuus ja tarinallisuus ovat vahvasti läsnä konseptissa ja tunnit pohjautuvatkin usein tarinaan, jonka sisällä tulee tutustuttua yhteen tai useampaan tanssilajiin. Koulutuksissa läpikäytävissä näytetunneissa teemana voi olla esim. seikkailu Peppi Pitkätossun kanssa tai avaruusolioiden siivouspäivä. Toisaalta, yksittäisten tanssien avulla voidaan opetella kirjaimia tai tutustua liikennesääntöihin. 

Kaikessa on siis mukana tanssikasvatuksellisuus ja luovuus ja nämä yhdessä lajinomaisen tekemisen kanssa tekevätkin Kiddiejamista niin huikean jutun kuin se on! 

Kevään 2021 koulutukset

Keväällä 2021 järjestetään vielä kaksi verkkokoulutusta, joissa molemmissa käydään läpi kahden tanssilajin materiaalipaketti, joka pitää sisällään:

  • loruttelutanssin, tekniikkasarjan ja tanssisarjan.
  • näytetunnin, joka puretaan osiin tuntisuunnitelmaa apuna käyttäen
  • yksilöidyn, käytäntöön pohjautuvan ryhmätehtävän
  • Kiddiejam -konseptin esittelyn ja käytännön ohjeita niille, jotka ovat ensimmäistä kertaa koulutuksessa mukana
Kiddiejam verkkokoulutukset kevät 2021

Zoomaillaan ja jaetaan materiaali verkkosivulle

Verkkokoulutukset tapahtuvat Zoom-alustalla eli jos mukaan aikoo ilmoittautua, kannattaa tutustua tähän alustaan etukäteen eli ladata se sille laitteelle, jolla aiot koulutukseen osallistua (iPad, tietokone) ja testata maksuttomalla zoomilla systeemiä vaikka kotona perheen kesken, jotta ääni- ja kuva-asetukset ovat kunnossa. Käyttö on helppoa, mutta aina on varmempi olo jos on etukäteen vähän tutustunut asiaan. 

Tanssien harjoittelua varten tarvitset pienen tilan, olohuoneen lattia riittää vallan mainiosti. Kouluttaja suosittelee pitämään kuvaa auki, mikäli se nettiyhteyden puolesta on mahdollista. Sillä, että kurssilaiset näkevät toisensa saadaan kummasti aikaan yhteisöllisyyden tunnetta, mikä onkin asia, josta on tullut erityiskiitosta näissä verkkokoulutuksissa: 

” Elisa onnistui kouluttajana luomaan ihanan tunnelman koko päivään ja välillä ei huomannutkaan, että olimme yhteydessä etänä emmekä samassa huoneessa” 

osallistujan palaute

Koulutuspäivään osallistujat saavat pääsyn verkkosivulle, jolle on koottu koko päivän materiaali: videolinkit tanssipätkiin ja kirjallinen materiaali —tämä sivu on helppo aukaista vaikka tanssitunnin ajaksi tietokoneelle, sieltä saa helposti tarkisteltua tanssiliikkeitä ja muuta tarpeellista. 

Me olemme aidosti ja oikeasti ylpeitä tästä huikean hienosta konseptista ja haluamme jakaa tanssin riemua eteenpäin sen kautta, ensin koulutuksiin osallistujille ja heidän kauttaan pienille ja isommille lapsille ympäri Suomenmaan ja miksi ei pidemmällekin!

Kysy rohkeasti lisää Kiddiejamista tai muusta tanssiin ja tanssinopetukseen liittyvästä.
info@tanssintahti.com, Lissu 050-4431011, Karkki 045-1895151