TanssinTahdin syyskausi 2022 on nyt paketissa, joulunäytökset tanssittu ja aika rauhoittua hetken aikaa ennen tanssin täyteistä kevätkautta. Kevätkausi tanssitaan 9.1.-15.5.2023 ja uusia oppilaita otetaan mukaan kaikkiin ryhmiin.

TanssinTahti-opettajat, syyskausi 2022

Meillä on kertakaikkisen upea opettajaporukka, joista jokainen ansaitsee lämpimät kiitokset. Koska koulullamme ei ole omaa fyysistä toimitilaa ja toimimme pienillä paikkakunnilla, opettajilta vaaditaan normaalia enemmän itsenäisyyttä ja omatoimisuutta. He joutuvat ratkaisemaan omilla paikkakunnillaan monenlaisia käytännön tilanteita ilman että toimisto olisi olisi heti tavoitettavissa. Jokainen opettaja on ollut tämän luottamuksen arvoinen, kiitos siitä. 

Lue mitä erityispiirteitä TanssinTahdin opettajilta vaaditaan.

Opettajat tekivät ennen syyslukukautta myös paljon ”ylimääräistä” työtä erilaisten koulu- ja päiväkotivierailujen merkeissä ja osallistuivat näin siihen, että ryhmät saatiin toimivan kokoisiksi kaikilla paikkakunnilla. 

Opettajamme ovat upeita, omanlaisiaan persoonia, juuri niin kuin toivommekin heidän olevan. Jokaisen opetus pohjaa yhdessä läpikäytyyn tanssikoulun opetussuunnitelmaan, mutta jokainen toteuttaa suunnitelmaa omalla tavallaan. Meille on tärkeintä se, että opetus on pedagogisesti laadukasta, ottaa oppilaat huomioon yksilöinä ja että opettaja toimii myös kasvattajana. 

Erityiskiitoksen tässä kohtaa ansaitsee Kellon ryhmiä keväästä 2022 opettanut Julia Pelkonen. Oli ihana saa Julia mukaan opettajaporukkaan Rosan äitiysloman ajaksi. Tässä kohtaa joudumme hyvästelemään Julian, mutta pidämme omasta puolestamme silmät ja korvat auki tulevia yhteistyökuvioita ajatellen. 

tanssintahdin syyskausi 2022 opettajat

TanssinTahdin oppilaat, syyskausi 2022

Syyslukukausi 2022 tanssittiin viidellä paikkakunnalla: Oulun alueella Iissä, Kellossa ja Limingassa sekä Pirkanmaalla Punkalaitumella ja Sastamalassa. Nämä viisi toimipistettä ovat olleet mukana tanssikoulumme toiminnassa melkein koko historian ajan eli toiminta näillä paikoilla on jo varsin vakiintunutta. Ennen koronaa oppilaiden määrä oli selvässä kasvussa, mutta valitettavasti nuo vuodet vaikuttivat kasvuun negatiivisesti. Toiminta onneksi pyörii, mutta yritystoiminnan näkökulmasta oppilaita voisi olla enemmänkin. 

ILMAN TEITÄ EI OLISI MEITÄ!

Syyslukukaudella 2022 mukana oli lähes 400 oppilasta, joiden ikähaarukka oli 2-vuotiaasta lähes 80-vuotiaaseen eli tarjosimme todellakin tanssia kaikille ikäryhmille, vauvasta vaariin. 

Tanssikoulumme toimintaperiaatteet, syyskausi 2022

Syyskausi 2022 on ollut meillekin silmiä avaava kausi ja olemme vielä aiempaa tarkemmin havainnoineet oppilaita yksilöinä ja vieneet tätä viestiä myös omille opettajillemme. Vuosien saatossa meille on tullut yhä tärkeämmäksi tavoitteeksi toimia vahvana tanssikasvastusta antavana kouluna, jossa jokainen oppilas huomioidaan kokonaisvaltaisesti ja pyritään parhaalla mahdollisella tavalla luomaan jokaiselle omanlainen tanssinoppimisen polku. Tänä syksynä tähän vaikutti kahden isossa roolissa toimivan opettajamme Elisa Ahosen ja Anniina Koivuniemen opinnäytetyöprojekti, joka sai alkunsa tästä syksyllä 2021 kirjoitetusta blogitekstistä: 10 tärkeää tanssioppilasta

Elisan ja Anniinan koko opinnäytetyö

Hyvin käyttäytyv lapsi: Lapsen kohtaamisen haasteet ja ratkaisut tanssitunnilla.

Tanssikasvatuksen tärkein tavoite on mielestämme tanssin ilon levittäminen ja innostuksen tartuttaminen jokaiseen oppilaaseen ja tässä olemme saadun palautteen perusteella onnistuneet hyvin. Ryhmissä on iloinen ja positiivinen oppimisen ilmapiiri, jokainen oppilas saa olla oma itsensä ja tuntea olevansa osa tiivistä yhteisöä. Tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin! 

Taidolliset tavoitteet kulkevat rinnalla aivan alusta asti, mutta ne nostetaan ja nousevat isompaan rooliin pikkuhiljaa tanssijan uran edetessä, viimeistään siinä vaiheessa kun oppilaalla itsellään on kehittynyt oma motivaatio taidollisten asioiden oppimiseen. Siinä kohtaa pyrimme tarjoamaan haasteita ja erilaisia aktiiviseen ja osallistuvaan oppimiseen tähtääviä keinoja. Tähän vastataan tarjoamalla mahdollisuuksien mukaan TT-ryhmiä (TanssinTahti Trainees) niille oppilaille, jotka haluavat harjoitella tanssia tavoitteellisemmin. TT-ryhmä osallistuvat erilaisiin katselmuksiin ja kilpailuihin. 

Syksyllä starttasi Limingassa TT-minit kisaryhmä, joka tähtää kevään kilpailuihin ja/tai katselmuksiin. Tätä ryhmää vetää tanssikoulumme toinen yrittäjä Maikki. Kellon ja Iin oppilaille tullaan näillä näkymillä tarjoamaan mahdollisuutta TT-toimintaan Rosan opastuksella syksyllä 2023. 

Mitä me toivomme kevätkaudelta 2023?

Meillä on aito halu ja tahtotila järjestää laadukasta ja monipuolista tanssinopetusta tutuilla paikkakunnilla emmekä karsasta uusienkaan paikkakuntien mukaan ottamista, mikäli käytännön realiteetit niiden mukaan ottamisen mahdollistavat. Fakta on kuitenkin se, että tarvitsemme oppilaita pystyäksemme pitämään toimintaa yllä. Koronan jälkeen ollaan juuri ja juuri pinnalla, mutta nyt maailmassa jylläävät uudet kriisit, jotka vääjäämättä vaikuttavat perheiden taloustilanteisiin. Toivomme hartaasti, että vanhemmat näkevät laadukkaan harrastamisen tärkeyden ja antavat lapsille mahdollisuuden olla mukana tanssikoulun toiminnassa. Tuttavaperheidenkin lapsia saa kalastella mukaan tämän upean harrastuksen pariin. 

Haluamme tarjota jokaisella paikkakunnalla niitä tanssillisia asioita, joita paikkakunnan asukkaat haluavat ja pyrimme toteuttamaan myös toiveita erilaisten ryhmien mukaan ottamisesta. Aktiiviset paikkakuntalaiset ovatkin toimineet useammalla paikalla sen puolesta, että erilaisia ryhmiä on saatu pyörimään: 

  • Kerätty kaveriperheistä poikia osallistumaan poikien omalle tunnille.
  • On houkuteltu työkavereita ja tuttavia tanssimaan lattareita
  • On kerätty tuttavapariskunnista ryhmä tanssimaan paritansseja

Tulethan meille tanssimaan! Meille on kaikki tervetulleita!


Lissu Kontturi-Paasikko
Jäikö artikkelista jotain kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä: liisa@tanssintahti.com, 050-4431011