Ehdottamasti uskallat aloittaa tanssin aikuisena! TanssinTahdin tavoite on tuoda tanssiharrastus lähelle kotia, jotta sen aloittamisen kynnys olisi mahdollisimman matala ja jotta pienillekin paikkakunnille saadaan tuotua pedagogisesti laadukasta opetusta. Pääpaino opetuksessamme on alle kouluikäisissä ja kouluikäisissä lapsissa, kokonaisuudestamme löytyy vain muutama nuorten ja aikuisten ryhmä. 

Tanssi aikuisena, harrasta meidän mukana:

Limingassa maanantaisin ShowKids&Teens jatkoryhmä sekä keskiviikkoisin Dance 15+

Punkalaitumella tiistaisin Paritanssin alkeet

Torstaisin Sastamalassa Latino Show avointaso

Tätä taustaa vasten viime viikonlopun Finnish Dance Organisationin Aikuiset 2&3 ikäkausimestaruuskilpailuissa tanssittu Performing Arts duojen pronssisija oli meille aivan erityisen sykähdyttävä. Sen tanssivat TanssinTahtia edustaen Limingan toimipisteessa kerran viikossa showtanssia treenaavat Inka Kittilä ja Anu Tuomala. Isot ja lämpimät onnitteluhalaukset näille upeille naisille, jotka tekivät TanssinTahdin historiaa tanssillaan. 

tanssin aikuisena

Tanssi harrastus aikuisena on mahdollisuus!

Anu ja Inka ovat molemmat äitejä, jotka ovat tuoneet lapsensa tanssimaan TanssinTahdin ryhmiin vuosia sitten.

Anu on lapsena kokeillut kilpatanssia Oulun Telemarkin lasten ryhmässä, lukiossa hän taas tanssi parin vuoden ajan kansantansseja. Lukion jälkeen Anu tanssi parin vuoden ajan Tanssikeskus Citydancella, mutta sen jälkeen tanssiharrastus jäi, kunnes TanssinTahdin tunnit alkoivat Limingassa. Inkan nuoruuden tausta on Tervolan naisvoimisteiljoiden harrastustoiminnassa ja tanssiharrastus TanssinTahdilla alkoi 2014, kun perhe muutti Liminkaan. 

Tavoitteellisen tanssiharrastuksen alkaminen voi siis hyvin alkaa vasta aikuisiällä. Kaikki liikunta- ja esiintymistausta on avuksi asioiden oppimisessa, mutta kenenkään ei kannata jättää aloittamatta tanssiharrastusta siksi, että ei osaa tai ei ole aikaisemmin tanssinut. Mukaan kannattaa lähteä rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, koskaan ei tiedä mitä tulee vastaan! 

Mikä tanssissa viehättää? 

Tanssiessa ei muista huolia ja arjen haasteita, silloin on olemassa vain itselleään varten, pystyy elämään hetkessä ja nauttimaan tekemisestä. Tälle kaksikolle tanssi ei heidän sanojensa mukaan koskaan ole tuntunut raskaalta, vaikka tunnin jälkeen voi olla fyysisesti ihan poikki. 

Katso Anun ja Inkan IKM veto TanssinTahdin youtubesta.

Showtanssi on pitänyt minut kunnossa, olen erittäin innoissani vaikkapa siitä, että pystyn tekemään kovalla lattialla takaperin kuperkeikan. Ennen kävin jumpassa mutta minulla oli aina selkä jumissa. Tanssin aloitettuani en ole ollut selkävaivainen, koska siinä tulee sopivasti kiertoliikettä ja se on myös paljon rentouttavampaa pääkopalle.

Anu Tuomala

Jos haluaa vähän enemmän? 

Anun ja Inkan duo lähti tanssikaverusten yhteisestä innostuksesta ja ”vitsistä”: ”Josko lähdettäisiin kisaamaan CitydanceCupiin?” Ei lähdetty, mutta naisten opettaja Maikki ehdotti että tekisi naisille duon PA-kisoihin. Se, että Maikki uskoi tanssijoihin ja halusi tehdä duon sai naiset tarttumaan tilaisuuteen. 

Kisakokemus osoitti Anulle ja Inkalle, että itseään kannattaa haastaa. Maikki osasi tehdä koreografian niin, että se korosti tanssijoiden osaamista, mutta haastoi myös sopivasti opettaen uutta. Lisäksi pitkäjänteinen harjoittelu oli antoisaa hyvän ystävän kanssa. Kisa opetti myös vähän lisää jännityksen ja epävarmuuden sietoa –kisan jälkeen tunnistaa paremmin omat vahvuudet ja heikkoudet tanssijana ja ilmaisijana.  

Uskallanko aloittaa?

Kysyimme Anulta ja Inkalta, mitä sanoisivat aikuiselle naiselle, joka miettii uskaltaisiko lähteä tanssitunneille:

  • Tanssiminen kannataa ehdottomasti!
  • Tanssinopettajat innostavat ja kannustavat ja vaikka joku koreografia ei onnistuisi heti, niin jossain vaiheessa se lähtee rullaamaan.
  • Tanssi on upea koko kehoa huoltava ja kuntoa kohottava liikuntalaji, jossa ei oikein edes voi ajatella mitään muuta kuin käsillä olevaa hetkeä.
  • Tanssitunnilla jokainen saa olla oma itsensä omine taitoineen ja haasteineen. Lisäksi siinä ei tule koskaan valmiiksi. Onnistumisen kokemuksia on viikottain, mutta kehittymisen varaa on aina.

Seuraa meitä somessa:


Lissu Kontturi-Paasikko
Jäikö artikkelista jotain kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä: liisa@tanssintahti.com, 050-4431011