TanssinTahti-Trainees ryhmät tarjoavat motivoituneille oppilaille mahdollisuuden toiseen treenikertaan ja astetta tavoitteellisemaan harrastukseen. Tanssikoulumme toimipisteet ovat pieniä ja sijaitsevat etäällä toisistaan, joten yksittäisessä toimipisteessä toimintamme perustuu siihen, että tanssia voi harrastaa itselle sopivassa ikä- ja tasoryhmässä kerran viikossa. Näihin ryhmiin haetaan erikseen ja niiden tavoitteena on toimia matalan kynnyksen esiintymisryhmänä ja kenties ponnahduslautana lähialueen isomman tanssikoulun ryhmiin.

Valmistautumista H-hetkeen yhdessä!

Opettajat valitsevat TT-ryhmiin oppilaita siten, että ryhmästä muodostuu mahdollisimman homogeeninen ikä- ja taitotason osalta, mutta myös siten että ryhmän dynamiikasta tulee mahdollisimman toimiva.

Tällaisessa ryhmässä treenaaminen antaa oppilaille mahdollisuuden tutkia tanssin ja esiintymisen mahdollisuuksia yhdessä turvalliseksi muodostuvan kaveriporukan kanssa. Ryhmien pienen koon vuoksi opetus on yksilöllisempää kuin isommissa viikkoryhmissä ja opettaja pystyy antamaan oppilaille paljon omia henkilökohtaisia kehittämisen kohteita.

TT-ryhmälle rakennetaan lukukauden aikana koreografia, jolla osallistutaan kevään 2024 aikana erikseen sovittaviin tanssitapahtumiin ja joka luonnollisesti myös esitetään tanssikoulun omassa kevätnäytöksessä. Koreografian valmistumisprosessi on pitkä ja oppilaat pääsevät olemaan aktiivinen osa sen työstämistä, mikä opettaa ymmärtämään pitkäjänteisen työn merkitystä ja myös sietämään keskeneräisyyttä ja sitä, että kaikki ei tule kerralla valmiiksi. Sitä hienompia kokemuksia ovat ne, kun hyvin treenattu ja teemallisesti loppuun asti mietitty kokonaisuus on keväällä valmis ja sen kanssa päästään matkustamaan tanssitapahtumaan ja jännittämään yhdessä H-hetkessä onnistumista.

TT-ryhmässä mukanaolo tuo oppilaalle tiiviin yhteisön ja kaveriporukan, jossa parhaassa tapauksessa solmitaan elämänikäisiä ystävyyssuhteita.

Mihin TT-ryhmäläinen sitoutuu?

Koska kyse on pitkäjänteisestä, koko lukuvuoden kestävästä toiminnasta, jonka ”maali” on asetettu loppukevään katselmukseen, on äärimmäisen tärkeää että jokainen mukana oleva oppilas vanhempineen sitoutuu toimintaan.

TanssinTahdin TT-ryhmäläiset sitoutuvat:

 • Käymään TT-ryhmän lisäksi oman ikä-/tasoryhmänsä viikkotunnilla.
 • Olemaan aktiivisesti mukana TT-ryhmän treeneissä.
 • Osallistumaan yhdessä sovittaviin katselmuksiin ja muihin esiintymisiin.
 • Hankkimaan esiintymiseen tarvittavat esiintymisvaatteet.

Ponnahduslauta eteenpäin

TT-ryhmien tiiviimpi ja tavoitteellisempi toiminta opettaa oppilaita tanssikentän tapaan työskennellä pidempikestoisen projektin parissa. Mikäli oppilas jossain kohtaa siirtyy TanssinTahdilta eteenpäin isompaan kouluun, hänellä on takataskussaan jo eväitä mm. erilaisissa kisaryhmissä toimimiseen ja myös rohkeutta astua oman mukavuusalueen ulkopuolelle haastamaan itseään.

Lukuvuoden 2023-24 TT-ryhmät

Osaan tulevan kauden ryhmistä on jo valinnat tehty kun taas osaan on vielä paikkoja auki. Kysythän rohkeasti lisää mikäli TT-Trainees ryhmät kiinnostaa.

LIMINKA:

 • Maanantai klo 16.00-17.00 TT-Teens Lakeustalolla, opettajana Marjukka Koivuniemi
 • Maanantai klo 16.00-17.00 TT-Minit Lakeustalolla, opettajana Kerttu Tuomala
  • TT-Minien valintatunti pidetään maanantaina 14.8. kauden ensimmäisellä tanssikerralla klo: 16.00-17.00.

KELLO

 • Tiistai 16.00-17.00 TT-Kids Kellon Nuorisoseuralla, opettajana Rosa Mört
 • Tiistaisin 18.30-19.30 TT-Minit Kellon Nuorisoseuralla, opettajana Rosa Mört

TT-ryhmien yhteinen näytetunti pidetään16.8. tiistaina Kellon nuorisoseuralla klo: 18.30-19.30.

SASTAMALA

 • Tiistai 16.00-17.00 Muistolan koululla, opettajana Anniina Koivuniemi

TT-TRAINEES

Odotamme innolla tulevan lukuvuoden TT-traineesien matkaa ja keväällä nähtäviä esityksiä!