Tanssikoulun viikkoryhmien kevätkauden viimeiset tunnit tanssittiin maanantaina 31.5.2021 Limingassa ja voimme huokaista helpotuksesta —OLEMME VIELÄ OLEMASSA!

Covid 19 -pandemia on haastanut meitä ensin keväällä 2020, sitten syksyllä 2020 ja vielä keväällä 2021 eli kolmen lukukauden ajan. Vuosi sitten keväällä kukaan meistä ei varmasti osannut kuvitellakaan, että tauti vaikuttaisi harrastustoimintaan vielä vuoden päähän.

Täytyy sanoa, että yrittäjän näkökulmasta oli onni, että emme osanneet tuota aavistaa. Se, että kaikkina kausina uskoimme, että elämä palaa vielä normaaleihin uomiin auttoi meitä jaksamaan, optimismi kantoi haasteiden yli.

Ollaanhan yhtä mieltä siitä, että ensi kaudesta on syytä tehdä historian paras tanssikausi? Ilmoittautumiset syksyn ryhmiin ovat auki. Käy samantien tekemässä omasi.

Tanssiyhteisö kantaa

Kevät 2020

Pandemia tuli ”puun takaa” ja yllätti meidät kaikki. Rajoitukset sulkivat salit ja harrastustoimintaa ei saanut järjestää livenä. Kevätkausi oli jo melkein puolessa välissä rajoitusten astuessa voimaan, joten meidän tehtävämme oli pyrkiä järjestämään etäopetus niin laadukkaana kuin mahdollista.

Tanssikoulun opettajat venyivät ja paukkuivat etätunteja suunnitellessaan ja kuvatessaan, kuka olohuoneessaan, kuka pihallaan, joku onnekas sai käyttöönsä tanssisalinkin. Jokainen meistä oli uuden ääressä ja ymmärrettävää on, että tämä työn jatkumisen epävarmuuden kanssa oli iso painolasti.

Alla olevalla videolla Maikki pitää lasten showtanssituntia omasta olohuoneestaan käsin.

Ilman teitä ei olisi meitä

Kevät 2020

Täytyy nostaa TanssinTahdin opettajat todella korkealle jalustalle jaksamisen ja yhteistyökyvyn osalta. Kukaan ei valittanut tai vaatinut ylimääräistä, jokainen antoi oman hienon panoksensa kevätkauden etäopetuksen onnistumiseen. Hyvin toisenlaisia tarinoita olemme kuulleet kollegayrittäjien tanssikouluista, joten olimme ja olemme tässä suhteessa todella onnekkaita emmekä pysty kylliksi kiittämään opettajiamme.

Toinen äärimmäisen ison kiitoksen ansaitsevat ne oppilaat ja vanhemmat, jotka lähtivät ennakkoluulottomasti mukaan etäopetukseen ja pysyivät matkassa kauden loppuun asti.

Meidän etumme etäopetuksen järjestämisessä oli se, että TanssinTahti Online-palvelu oli aukaistu vuosi aikaisemmin eli meillä oli olemassa alusta, jolle pystyimme luomaan ammattimaisen näköiset kurssialustat kaikille ryhmille ja meillä oli kokemusta kuvaamisesta, joten pystyimme myös antamaan apuamme opettajille käytännön kuvaamiseen liittyvissä asioissa.

Kevätkauden 2020 päätteeksi kaikki ryhmät pääsivät onneksi tanssimaan paikkakunnasta riippuen 2-3 tuntia livenä, kauden lopetuksesta jäi siis kiva mieli.

Syksy 2020

Kesä oli koronan suhteen näyttänyt jo lupaavalta ja lähdimme syyslukukauteen helpottunein mielin.  Syksy lähti käyntiin kivasti ja melkein loppuun asti päästiin ”normaalimeiningillä”. Korona iski meihin joulukuun alussa ja kaksi viimeistä kertaa tanssittiin etänä, tällä kertaa Zoomin kautta.

Kevät 2021

No nyt pääsemme tanssimaan oikeasti livenä, oli ajatus kevätkauden alussa. No melkoista säätöä oli rajoitusten noudattamisen, ohjeistusten antamisen ja varpeilla olon kanssa. Loppujen lopuksi kaikki muut paikkakunnat pääsivät kevään läpi liveopetuksella paitsi Sastamalan toimipiste, jossa Pirkanmaan rajoitusten vuoksi tanssittiin kolme viikkoa etänä Zoomin kautta ja näiden jälkeen kaksi kertaa hybridinä eli nuorimmat oppilaat salissa, yli 12 vuotiaat zoomissa.

Kahden näytöksettömän kauden jälkeen olimme sitä mieltä, että olemme velkaa sekä lapsille että vanhemmille että järjestämme jotain extraa kevään loppuun ja olemmekin kuvanneet kauden aikana harjoiteltuja tansseja erilaisissa paikoissa ja editoineet niistä videot muistoksi kuluneesta keväästä. YouTube-soittolistalta esityksistä pääsevät nauttimaan myös sukulaiset ja tuttavat.

Tämä Punkalaitumen Kiddiejamien esitys avaa sinulle soittolistan, jossa pääset nauttimaan oppilaidemme tanssinriemusta.

Isot ja lämpimät kiitokset

Me olemme onnekkaita siitä, että olemme vielä olemassa ja uskallamme katsoa tulevaan lukukauteen valoisin mielin. Korona on kohdellut kulttuurialaa todella rankalla kädellä ja useita tanssikoulujakin on kaatunut ja tanssinopettajia siirtynyt muihin töihin. Vuoden 2019 lopussa meillä oli toiminta kovassa kasvussa, oppilaita oli syksyllä kirjoilla n. 900, keväällä 2021 heitä on vajaa 400 eli kyllä korona on meitä koetellut, mutta ei kaatanut.

Ja miksi ei? Siihen on kolme tärkeää syytä:

  1. Meillä on nuo 400 oppilasta vanhempineen, jotka ovat pysyneet mukana näissä poikkeuksellisissa aikoina. Ilman teitä ei todellakaan olisi meitä, joten olemme teille äärettömän kiitollisia. 
  2. Meillä on ehkä maailman joustavimmat, ymmärtäväisimmät ja yhteistyökykyisimmät opettajat, joiden kanssa olemme avoimesti pystyneet keskustelemaan asioista ja miettimään yhdessä ratkaisuja haasteista selviämiseksi. 
  3. Meillä ydinperheenä on perusominaisuutena se, että pystymme katsomaan asioita positiivisesti ja uskallamme rohkeasti tehdä asioita ja opetella uutta ja soveltaa olemassaolevaa. 

Mitä ajatuksia artikkeli herätti? Ota rohkeasti yhteys:liisa@tanssintahti.com, 050-4431011