Itselle tärkeän harrastuksen myötä lapselle muodostuu uusi kiva kaveripiiri kotona ja koulussa olevan kaveriporukan lisäksi. Tanssiharrastus etenkin pienillä paikkakunnilla kerää samaan saliin lapsia eri puolilta kaupunkia ja kenties sen ulkopuoleltakin. Ystävyyssuhteet ja yhteisöllisyys pääsevät mukavalla tavalla alkuun tanssitunneilla ja esityksiin valmistauduttessa, mutta vapaata yhdessäolo uusien kaverien kanssa jää vähäiseksi koska toiminta on koko ajan opettajan ohjaamaa.

”Leireillä parasta on ehdottomasti yhteisöllisyys. Opettajan roolista on ihanaa katsoa kun nuorimmasta vanhimpaan kaikki on toistensa kavereita.” — Anniina, tanssinopettaja.

”Leirit on huippuja ja tanssileirillä TANSSIMINEN on tietysti parasta!”  —Lukas, Sastamalan leiriläinen

Tanssileirillä yhteisöllisyys on ykkösjuttu

Helsinkiläinen Aada aloittaa kesälomansa vierailemalla serkkunsa luona Sastamalassa ja tulee tulevana kesänä jo viidettä kertaa mukaan TanssinTahdin Sastamalan Let´s Dance -leirille.

”Siellä on tosi monipuolista ja tehdään muutakin kivaa tanssin lisäksi, esim. käydään uimassa ja koristellaan leiripaidat. Siellä on hyvät välipalat ja tosi kivat ohjaajat. On kiva kun saa viettää aikaa serkun kanssa ja tutustuu myös uusiin kavereihin! Leiritanssi leirin päätteeksi esitettynä on myös tosi kiva.”  —Aada

Moni tanssikoulu järjestää kesän aikana oppilailleen mahdollisuuden osallistua tanssileirille, jossa tanssikavereiden kanssa pääsee tutustumaan paremmin ja puuhailemaan kivoja juttuja myös muiden asioiden kuin tanssin parissa. Tällä ajatuksella on ainakin meidän tanssikoulumme leirit rakennettu:

  • Leirillä ollaan koko päivä yhdessä.
  • Tanssitunteja on keskimäärin 4h päivässä.
  • Tanssituntien lisäksi on muuta ohjattua toimintaa: ulkoilua, uintia, leiripaitojen tuunaamista, temppurataa, jne.
  • Päivän aikana on myös hetkiä, jolloin leiriläiset voivat vain olla ja jutella kaverien kanssa.
”Leirillä on aina hyvä ilmapiiri ja kaikki ovat ystävällisiä. Tykkään siitä, että leirillä tanssitaan eri tanssilajeja ja että oppii aina paljon uutta. Ja joka vuosi on leiriltä löytynyt uusia kavereita” —Ilona, Haukiputaan leiriläinen jo useamman vuoden ajalta.
Let's dance tanssileirit

Yhtenä ihanimpana asiana me leirin järjestäjät olemme kokeneet sen, että eri ikäiset lapset pääsevät toimimaan yhdessä. Siksi olemme halunneet pitää ikäjakauman isona. Koska opettajia on leirillä vähintään kaksi, päivien aikana jaetaan porukkaa osittain ryhmiin joko iän tai tanssikokemuksen mukaan, osittain toimitaan isossa porukassa.

”On siistiä seurata, kuinka eri-ikäiset tanssijat löytävät toisistaan seuraa! Pienemmät pitävät isompia esikuvinaan ja isot ottavat pikkuisia maskoteiksi ja mukaan juttuihin!” — Rosa, tanssinopettaja

”Yhteisöllisyys on ehdottomasti leirin suola myös open näkökulmasta. Työ on melko yksin puurtamista, leirillä saa tehdä töitä tiiviisti yhdessä maailman parhaiten kollegoiden kanssa!”  —Elisa, tanssinopettaja

ILMOITTAUDU LEIRILLE NYT!

Leirillä oppii erilaisia tanssillisia taitoja

Leireillä on mukana sekä tanssikoulun viikkoryhmien oppilaita eri paikkakunnilta että oppilaita, jotka kenties käyvät tanssimassa ihan muualla tai ovat vasta aloittamassa tanssiharrastustaan. Tämän vuoksi opettajat suunnittelevat tanssiohjelman sellaiseksi, että siinä tulee jokaiselle uudenlaisia taitoja harjoiteltavaksi ainakin jossain vaihetta leiripäiviä. Tämä pitää sisällään kenties aivan uudenlaiseen tanssityyliin tutustumista tai tietyn elementin, esim. tanssiakrobatian harjoittelua tai tietyn välineen käyttöä tanssissa eli asioita, joiden opettelussa päästään lähtemään suurin piirtein samalta viivalta.

”Leireillä oppii normaaliin viikkotunti arkeen nähden erilaisia tanssillisia taitoja. Leirit sisältävät erilaisia tanssilajeja, akrobaattisten taitojen harjoittelua ja sosiaalisen puolen harjoittelua, kuten ryhmässä toimimista ja uusien ystävien kanssa puuhailua.” — Nellis, tanssinopettaja.

 

Leireillä on turvallinen oppimisilmapiiri

Rosa-opettaja sanoo ihanasti: ”Leirin ajan meillä on hetken aikaa ihan oma maailma ja sen tuoma taika.” Tämä oma maailma ja sen taika ovat pedagogisesti taitavien ja ihmisläheisten opettajiemme luoma. He pitävät huolen siitä, että ovat itse 150% läsnä kaikessa tekemisessä leirillä ja että jokainen oppilas tulee huomatuksi, tuntee olonsa turvalliseksi ja saa leirillä oman tähtihetkensä.

Arttu, 9v on ollut mukana useammalla Limingan leirillä:

”Parasta leireillä on se, että siellä saa paljon uusia kavereita ja opettajat on tosi hyviä opettamaan. Leirillä oppii uusia liikkeitä ja lopputanssi on kiva tapa lopettaa leiri. Haluaisin, että voisi olla yön yli!” —Arttu

TanssinTahdin kesän 2023 tanssileirit tanssitaan:

  • 5.-7.6. SASTAMALA | Vareliuksen koulu
  • 7.-9.6. LIMINKA | Ojanperän koulu
  • 12.-14.6. HAUKIPUDAS | Haukiputaan lukio

ILMOITTAUDU LEIRILLE NYT!

_______________________________________________________________________________________________________________

Lissu Kontturi-Paasikko

Jäikö artikkelista jotain kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä: liisa@tanssintahti.com, 050-4431011