Tanssintahdin ydinperhe

TANSSINTAHTILAISET
Tanssikoulun yrittäjänainen

 

Liisa Kontturi-Paasikko (Lissu)

Tanssinopettaja (ylempi AMK) Fellow&Examiner IDTA, STOL ry

Lissu on tanssikoulun johtaja ja vastaa tanssikoulun opetuksen suunnittelusta ja laadusta. Hän on pitkänlinjan tanssin ammattilainen, joka on päätyökseen kouluttanut tanssinopettajia Oulun seudun ammattikorkeakoulussa lähes 30 vuoden ajan. Tällä hetkellä Lissu vastaa  Länsi-Suomen opiston paritanssilinjasta,  toimii tanssinopettajien ja -ohjaajien kouluttajana eri liitoissa, seuroissa ja muissa yhteisöissä sekä luotsaa KiddieJam -konseptin hallinnollista puolta. Lisäksi Lissu pitää tilauskursseja eri puolella Suomea, vastaa TanssinTahti Online -koulun kurssien sisällöstä ja laadusta, hakee uusia Tanssikoulu TanssinTahdin toimipisteitä ja tuottaa miehensä Lassen kanssa laadukasta tanssimusiikkia.

Lissun oma tanssitausta on vakio- ja latinalaistansseissa, joissa hän kuului parinsa kanssa Suomen kärkipareihin 1980- ja 1990 -luvuilla. Tanssinopettajana Lissu on toiminut yli 30 vuoden ajan ja työuran varrelle on kuuluut  kaikenikäisten ja tasoisten tanssijoiden opettaminen ja valmentaminen sekä tanssikouluyrittäjänä toimiminen.

Lissun ehdoton vahvuus on pitkä ura tanssinopettajana ja -kouluttajana sekä monipuolinen ja avarakatseinen näkemys tanssinkentästä. Tämän kautta hän pystyy aistimaan kentän tarpeita ja löytää sopivat verkostoitumisen tavat laajasta yhteistyöverkostostaan. Tanssikouluyrittämisessä näkyy myös Lissulle tyypillinen perhekeskeisyys, jossa asioita tehdään yhdessä muiden toimijoiden kanssa.  Tanssitoimijoiden kaikenlainen yhteistyö onkin yksi Lissun toiveista —mitä enemmän tanssijoita saadaan tämän hienon harrastuksen pariin sitä enemmän jokaiselle toimijalle riittää töitä.

Suomen Tanssinopettajain liitto ry on valinnut Lissun Vuoden Tanssinopettajaksi vuosina 2002 ja 2006. Suomen Seuratanssiliitto Susel ry palkitsi Lissun Maineteko-palkinnolla vuonna 2012, World Dance Council luovutti Lissulle  Social Dance Awardin vuonna 2014 ja Oulun ammattikorkeakoulu nimitti Lissun Vuoden Alumniksi vuonna 2017.  .

Siviilissä Lissu on Lassen aviovaimo, viiden upean nuoren aikuisen äiti ja kuuden ihanan pienokaisen mummi. Lisäksi elämää värittää nuori lagottoherra Pepi. Lissu rentoutuu kotihommissa, musisoimalla Lassen kanssa ja tekemällä käsitöitä.

Tutustu Lissun CV:seen tästä. 

Tanssikoulun yrittäjänainen

 Marjukka Koivuniemi (Maikki)

 Tanssinopettaja (AMK),  IDTA, STOL ry

TanssinTahdin toinen yrittäjänainen, Lissun vanhin tytär Maikki, on erikoistunut paritanssien lisäksi showtanssiin ja lastentanssiin. Pitkä kilpatanssitausta maajoukkuetason tanssijana huippuvalmentajien johdolla ja neljän vuoden showtanssi-pääaineen opiskelu Oulun ammattikorkeakoulussa on antanut erittäin vahvan tanssiteknisen pohjan  pari- ja showtanssien opettamiseen.  Showtanssin meriittejä on Maikille karttunut huomattava määrä sekä tanssijana että koreografina.

Maikki pyörittää TanssinTahdin hallintoa yhdessä Lissun kanssa, opettaa  Limingan maanantai-ryhmiä ja toimii opettajana myös Tanssikeskus City Dancessa. Maikki on myös KiddieJam -konseptin pääopettaja, joka vastaa konseptin korkeasta laadusta ja tuotesuunnittelusta.

Maikki on opettajana tinkimätön ja vaatii lempeällä tavalla jo pienimmiltäkin oppilailtaan sitoutumista tekemiseen ja harjoitteluun. Tämä ominaisuus yhdistettynä äärimmäisen taitavaan pedagogiikkaan on aikaansaanut sen, että oppilaat pysyvät Maikin hellässä huomassa pitkään ja hän pääsee tekemään oppilaiden kanssa pitkäjänteistä työtä.  Näin esimerkiksi pieneltä Limingan paikkakunnalta on ponnistanut useita nuoria tanssijoita SM-tasoisiin kisaryhmiin, mutta edelleen he tuntevat itsensä ”Maikin tytöiksi” (ja pojiksi).

Maikki on tullut jo kolmeen kertaan palkituksi Finnish Dance Organisationin (FDO) stipendillä ansiokkaista ja luovista Latinoshow -koreografioista. Tutustu Maikin CV:seen tästä.  

Maikin vapaa-aikaan kuuluu läheisten seurasta nauttuminen, kuntoilu ja oma tanssiharrastus sekä monenlaiset käsityöt —joista myös tanssioppilaat saavat nauttia! 

Tutustu Maikin CV:seen tästä

Tanssikoulun toimistotyöntekijä

 

Karoliina Koivuniemi (Karkki)

Merkonomi & Digimediaosaaja

Karoliina on TanssinTahdin ainoa oikea työntekijä. Hän vastaa lähes kaikesta mitä tapahtuu ruudun toisella puolella: tapahtumien tuottamisesta, markkinoinnista, sisällöntuottamisesta, sekä tarvittaessa hoitaa myös opettajien sijaisuuksia. Karoliina on mukana kaikilla TanssinTahdin Let`s Dance-tanssileireillä kesäisin ja onkin lunastanut aiempina vuosina paikkansa leiriemona.

Karoliina vastaa myös TanssiOnline-palvelun markkinoinnista, kurssivideoista ja verkkokaupan teknisestä puolesta.

Karoliina on  harrastanut koko lapsuutensa kilpatansseja Oulun Telemark Teamin riveissä. Kolmetoista vuotiaana aktiiviharrastus kilpatansseissa päättyi ja tanssillinen intohimo siirtyi seuratansseihin ja niiden opettamiseen ja Karoliina olikin tuttu näky Lissu-äidin assistenttina useamman vuoden ajan. Karoliina kävi Latinobic- ja Zumba-ohjaajakoulutukset. Rovaniemellä opiskeluvuodet hän opetti Napapiirin Seuratanssijoilla viikko-opettajana seuratansseja. Nykyhetkenä Karoliina käy arjen salliessa Latino Show tunneilla nauttimassa tanssinilosta. 

Siviilissä  Karoliinalla on avopuoliso sekä kolme ihanaa lasta: Jiri, Sara ja Eino. Arki on hyvin aktiivista ja yhdessä lasten kanssa lasketellaan, pyöräillään, pelataan ja retkeillään. Omalla ajalla Karoliina harrastaa toiminnallista treenaamista ja ruuanlaittoa. 

 

 

Tanssikoulun fysiikkavalmentaja

Samuli Koivuniemi (Samppa)

Personal Trainer (Trainer4you), Merkonomi

CO Founder The Next Coaching Oy,  OLS Salibandy edustujoukkueen fysiikkavalmentaja.

Samuli on Lissun esikoinen ja on tullut tiiviiksi osaksi TanssinTahdin työyhteisöä. Samulilla on lapsuudessaan ”hämärä” kilpatanssitausta —vakioita ja lattareita Suomen huippuvalmennuksessa 13-vuotiaaksi asti ja lisäksi Samppa on seurannut äidin ja tyttärien edesottamuksia tanssin kentällä ja tuntee hyvin tanssiharrastuksen haasteet. 

Samulin elämä on kuitenkin pyörinyt erilaisten pallopelien ympärillä ja hän on toisen polven maajoukkuetason jääpalloilija, joka on viettänyt vuoden myös ammattilaisena Ruotsissa. 

Opetus- ja valmennustyö on vienyt Samulinkin mennessään, tällä hetkellä hän toimii Oulun Luistinseuran salibandyn edustusjoukkueen fysiikkavalmentaja ja toimii yhdessä puolisonsa kanssa yrittäjinä The Next Coaching Oy -yrityksessä, joka tarjoaa verkkokursseja mm toiminnalliseen harjoitteluun ja juoksuun.

Samulin ajatus valmentajana on lisätä ihmisten hyvinvointia ja oikeanlaista suoritustapaa eri liikuntasuorituksissa.  Fysiikkavalmennuksessa Samulin valmennus keskittyy lajille tyypillisten fyysisten ominaisuuksien vahvistamiseen sekä liikkuvuuteen. 

Samuli viettää vapaa-aikansa kolmen lapsensa (Mikael, Niklas ja Minea) ja muiden läheisten kanssa urheillen ja lapsia harrastuksiin kuskaten. Varma tapa rentoutua on lähteä mökille kalastamaan tai tekemään puu-urakkaa! 

 

Tanssikoulun tanssinopettaja

 

Anniina Koivuniemi (Ansku)

Opiskelija OAMK tanssinopettajakoulutus

Tanssii Tähtien kanssa 2021 voittajaopettaja.

Anniina on TanssinTahdin ydinperheen nuorisn sisarus ja aloittanut oman tanssiuransa jo vauvana. Hän tanssi lapsuus- ja nuoruusvuotensa vakio-ja latinalaistansseja kilpaillen kaikissa ikäluokissa Suomen kärkiparien joukossa. Kisauran jälkeen Anniina siirtyi latinoshow-maailmaan, josta niinikään on kertynyt lukuisia mestaruuksia sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Syksyn 2021 Anniina oli mukana ensimmäistä kertaa Tanssii Tähtien kanssa tv-ohjelmassa parinsa Ernest Lawsonin kanssa. Ensimmäisestä vuodestaan huolimatta Anniina näytti taitonsa loistavilla pedagogisilla taidoillaan ja tavalla luoda tunteita herättäviä koreografioita ja nousivat yhdessä Erkun kanssa koko kilpailun voittoon.

Anniina viimeistelee opintojaan Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksessa, jossa hän on laajentanut osaamistaan showtanssin ja muiden yksilölajien pariin.

Anniina on imenyt opettajuuteen liittyviä asioita pienestä pitäen ja luonut oman lempeän rauhallisen, mutta vaativan opetustapansa pitkän kokemuksen ja ammatillisten opintojen kautta.

Anniina opettaa koulumme Sastamalan ryhmiä sekä valmentaa kisaryhmäläisiä, pitää TanssinTahdin yksityistunteja ja viikonloput opettaa tiiviskursseilla/tanssileireillä ympäri Suomen. 

 

Muu perhe apunamme

Oskari Koivuniemi (Ose)

Ainoa Lissun lapsista, joka ei ole aktiivisesti tanssikoulun toiminnassa mukana on Oskari —joka myös tanssi lapsuusikänsä,  mutta mopoikään tultuun alkoivat eri koneet ja bensavehkeet viedä sydämen. Tiedätte siis, kuka meidän kaikkien autot korjaa! 

Lasse Paasikko

Lissun aviomies Lasse on tanssimuusikko, joka toimii lisäksi tanssinopettajien, -ohjaajien ja aktiivitanssijoiden tanssimusiikkikouluttajana ja pitää yksin ja Lissun kanssa ”Tanssin Tahdissa” -teemapäiviä eri puolilla Suomea. Lisäksi Lasse tekee tilauksesta laadukasta (tanssi)musiikkia tuottamalla levyn tarpeen vaatiessa alusta loppuun asti. Lasse tunnetaan myös monipuolisena Finlanders-muusikkona ja orkesterin perustajajäsenenä.

Ari Koivuniemi

Ydinperheen lasten isä. Tuki ja turva, jolle kaikki lapset soittavat ongelmansa, koska Ari-isi keksii keinon varsin vallaton mielikuvitus apunaan. Ari rakentaa Maikille kisakoreografioihin lavasteita, auttaa kirjoittamaan koreografioiden tarinoita auki ja tottakai, on läsnä.