Jammailua lasten ehdoilla

KiddieJam vie alle kouluikäiset lapset tanssilajien aakkosten maailmaan

KiddieJam on Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksessa kehitetty pedagoginen tuote, jonka avulla tuodaan tanssilajikohtaista materiaalia alle kouluikäisten kanssa työskentelevien ohjaajien ja opettajien ulottuville. Konsepti luotiin vuonna 2015 Liisa Kontturi-Paasikon ja Marjukka Koivuniemen johdolla yhteistyössä tanssinopettajaopiskelijoiden ja musiikinopiskelijoiden kanssa. Organisaatiomuutosten myötä koulutukset järjestetään nyt Liisan ja Marjukan Tanssikoulu TanssinTahdin kautta.

Kouluttajina toimivat lukuvuonna 2019-20 konseptin kehittäjä Marjukka Koivuniemi sekä Heidi Ranta ja Elisa Ahonen. Uutta Enkkutanssi-konseptia kehittävät Marita Kraama ja Tuula Raukovaara. 

KiddieJam -perusohjaajakoulutuksen laajuus on 1op ja se pitää sisällään ennakkotehtävät, joissa kartoitetaan osallistujien taustaa ja toiveita sekä aloitetetaan musiikkikirjaston kartuttaminen. Koulutusviikonlopun kontaktituntimäärä on 17x45min. 

Enkkutanssia tarjotaan toistaiseksi 4h teemailtoina  —kunnes siitä kehitetään laajempi kokonaisuus. 

KiddieJam tarjoaa alle kouluikäisille lapsille kurkistuksen eri tanssilajien maailmaan. Koulutetut ohjaajat tarjoavat valintansa mukaan lapsille maistiaisia showtanssista, streetlajeista, paritanssista, kansantanssista sekä baletista unohtamatta luovuutta ja leikkiä. KiddieJam -nimisiä tanssitunteja voivat pitää vain perusohjaajakoulutuksen käyneet ohjaajat.

Enkkutanssin kautta voi opettaa englannin kielen aakkosia eskarilaisille ja alkuopetuksen oppilaille. Teemaillassa mukana oleminen ei oikeuta KiddieJam -ohjaajanimikkeen käyttöön 

Ilmoittaudu koulutukseen emaililla info@tanssintahti.com
Lisätietoja: liisa@tanssintahti.com,  Liisa Kontturi-Paasikko 050-4431011

Mikäli haluat tietoa oman paikkakuntasi KiddieJam -ohjaajista, laita viestiä liisa@tanssintahti.com

KiddieJamin synnyttäneet tanssijat ja muusikot ovat tehneet upeaa alle kouluikäisten lasten opettamiseen sopivaa lajikohtaista materiaalia päivähoidon henkilöstön, tanssiohjaajien ja -opettajien sekä muiden alle kouluikäisten kanssa työskentelevien käyttöön.

KiddieJam-tanssitunnilla jammaillaan lajinomaisesti luovuutta ja leikkiä unohtamatta ja pienet tanssijan alut saavat ohjaajan valitsemia maistiaisia baletin, kansantanssin, showtanssin, streetlajien ja paritanssien perusteista ja kehittävät samalla tanssillisia perustaitojaan.

KiddieJam — jammailua lasten ehdoilla!

KIINNOSTAAKO SINUA ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN TANSSITUNTIEN / -TUOKIOIDEN PITÄMINEN?

KOULUTTAUDU KIDDIEJAM-OHJAAJAKSI! 

 

Tanssikoulu TanssinTahdin järjestämät koulutukset:

TAMPERE

9.8.2019 klo 17-21 Enkku-tanssi teemailta

Teemat: tervehdykset ja värit

Kouluttaja: Marita Kraama

Tutustumishinta:  65 euroa (sis.alv)

Ilmoittaudu 3.8.2019 mennessä,  info@tanssintahti.com Liisa Kontturi-Paasikko 050-4431011.

10.-11.8.2019  klo 9-17 Perusohjaajakoulutus Tampere, laajuus 1 op

Kohderyhmä: avoin kaikille tanssin, liikunnan ja varhaiskasvatuksen parissa työskenteleville sekä lasten tanssinohjaamisesta kiinnostuneille. Koulutuksen laajuus on 1op ja se pitää sisällään kontaktitunnit, pienen ennakkotehtävän, iltatehtävän ja kurssipalautteen kirjoittamisen.

Paikka: Tanssiseura Spiralin sali, Tesomankatu 33

Kouluttaja: Elisa Ahonen

Lajit:  Showtanssi, baletti, hip hop ja kansantanssi

Hinta: 190 euroa + levy 22 euroa (ostetaan erikseen Oamkin verkkokaupasta)

Ilmoittaudu 3.8.2019 mennessä, info@tanssintahti.com Liisa Kontturi-Paasikko 050-4431011.

 

OULU

19.9.2019  klo 17-21 Enkku-tanssi teemailta

Teemat: tervehdykset ja värit

Kouluttaja: Tuula Raukovaara

Tutustumishinta:  65 euroa (sis.alv)

Ilmoittaudu 13.9.2019 mennessä,  info@tanssintahti.com Liisa Kontturi-Paasikko 050-4431011.

20.-21.9.2019  klo 9-17 Perusohjaajakoulutus Oulu, laajuus 1 op

Kohderyhmä: avoin kaikille tanssin, liikunnan ja varhaiskasvatuksen parissa työskenteleville sekä lasten tanssinohjaamisesta kiinnostuneille. Koulutuksen laajuus on 1op ja se pitää sisällään kontaktitunnit, pienen ennakkotehtävän, iltatehtävän ja kurssipalautteen kirjoittamisen.

Paikka: Oulu, tarkempi paikka selviää myöhemmin.

Kouluttaja: Marjukka Koivuniemi

Lajit:  Showtanssi, baletti, hip hop ja paritanssi

Hinta: 190 euroa + levy 22 euroa (ostetaan erikseen Oamkin verkkokaupasta)

Ilmoittaudu 13.9.2019 mennessä, 

Ilmoittaudu 3.8.2019 mennessä, info@tanssintahti.com Liisa Kontturi-Paasikko 050-4431011.

MITÄ KOULUTUS PITÄÄ SISÄLLÄÄN? 

Perusohjaajakoulutus 

Perusohjaajakoulutuksessa ohjaaja saa tietoa alle kouluikäisen lapsen kehityksestä ja tanssitoiminnan järjestämiseen liittyvistä asioista. Jokaisessa perusohjaajakoulutuksessa käydään läpi valmis materiaali neljän eri tanssilajin opettamiseen 3–4-vuotiaille ja 5–6-vuotiaille. Valitut lajit vaihtelevat eri koulutusten välillä.

Tanssilajikohtainen materiaali pitää sisällään ikätasolle sopivan tekniikkasarjan, loruttelutanssin ja tanssisarjan ja näihin sopivat valmiit musiikit. Lisäksi ohjaaja saa koulutuksesta KiddieJam-ohjaajan ABC-kirjasen ja kirjalliset ohjeet tanssimateriaaliin. Osa koulutuksessa käytettävistä biiseistä löytyy KiddieJam 1 -CD levyltä, jonka ohjaajat voivat ostaa itselleen koulutuksessa, hinta 22€.  

Perusohjaajakoulutus järjestetään viikonlopun kestoisena (17x45min). Perusohjaajakoulutuksen hinta on 190 euroa+levy 22 euroa. Hinta sisältää koulutuksen ja lajikohtaisen materiaalin erikseen sovitulla tavalla jaettuna. 

KiddieJamilla ei ole maksullista lisenssiä. KiddieJam -nimisiä tanssitunteja voi pitää kuitenkin vain perusohjaajakoulutuksen käynyt ohjaaja. Koulutuksessa saatua materiaalia saa toki käyttää myös muilla tanssitunneilla ilman erillistä ilmoitusta. 

Koulutettujen ohjaajien nimet julkaistaan www.kiddiejam.fi -sivuilla. Koulutuksesta saa todistuksen. 

Voit soittaa lissulle

050 443 1011

Parhaiten saat kiinni s-postilla

kiddiejam@oamk.fi

Tilaustyönä järjestetty koulutus

Tämä koulutus räätälöidään kurssilaisten tarpeisiin sopivaksi. 

Näissäkin koulutuksissa pyritään antamaan kurssilaisille monipuolinen kuva lapsille sopivista tanssilajeista ja kurssin aikana käydäään läpi 3-4 tanssilajin materiaali, joka pitää sisällään ikätasolle sopivan tekniikkasarjan, loruttelutanssin ja tanssisarjan ja näihin sopivat valmiit musiikit sekä kirjalliset ohjeet tanssimateriaaliin.

Teoriaosuus räätälöidään jokaiselle kurssille erikseen, riippuen osallistujien ammatillisesta taustasta ja ohjaajataustasta. 

Tilaustyönä järjestetystä koulutuksesta jaetaan ohjaajille todistus, mikäli sen laajuus ja sisältö vastaavat varsinaista perusohjaajakoulutusta. 

Tilaustyönä järjestetyn koulutuksen hinta määräytyy kurssin laajuuden ja siihen liittyvien kulujen mukaan. Käytännön järjestelyihin liittyvistä asioista sovitaan suoraan kouluttajan kanssa. 

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Ilmoittautuminen koulutuksiin tapahtuu sähköpostilla, kiddiejam@oamk.fi. Lisätietoja voit kysyä myös puhelimitse   Lissulta 050-4431011. 

Viimeinen ilmoittautumispäivä on kaksi  viikkoa ennen kurssia, minkä jälkeen voi toki vielä ilmoittautua, jos kurssilla on ilmoittautumispäivään mennessä riittävä määrä osallistujia. Koska kurssijärjestelyt vaativat järjestäjältä paljon ennakkotyötä ja erilaisia sopimuksia, peruutusehdot ovat seuraavat: Peruuttaessasi ilmoittautumispäivän jälkeen, peritään 50% kurssimaksusta. Mikäli peruutat viikkoa ennen kurssia tai sen jälkeen, peritään koko kurssimaksu. Maksutta voi ilmoittautumisen deadlinen jälkeen perua vain lääkärintodistuksella. 

TERVETULOA MUKAAN JAMMAILEMAAN! 

KiddieJam Musa

Yksi KiddieJamin kulmakivistä on laadukkaasti tuotettu tanssilajien perusteita tukeva lastenmusiikki. Oamkin tanssinopettajakoulutus tuottaa musiikkia sekä yleiseen jakeluun että KiddieJam -ohjaajakoulutuksiin.

KiddieJam 1 CD-levy

Ensimmäinen KiddieJam-levy julkaistiin elokuussa 2015. Tämä levy syntyi Oamkin tanssin- ja musiikinosaston yhteisyönä. Musiikin tekemisen ohessa levyllä julkaistaviin kappaleisiin syntyi myös ohjaajakoulutuksissa esiteltävää tanssimateriaalia.

Oamkin musiikin pop-ja jazzopiskelijoista koottu ryhmä sovitti tai sävelsi sekä toteutti ensemble-opintoinaan kaikki levyllä olevat biisit, jotka tällä kertaa edustavat vanhoja perinteisiä lastenlauluja tai -loruja, joista suurin osa on julkaistu ensimmäisen kerran 1950–60-luvuilla. Tälle levylle kappaleet on sovitettu sekä tyyliltään että tempoltaan eri tanssilajeille sopiviksi ja ne on myös toteutettu kunniottaen kyseisen tyylin musiikillisia perusteita.

Olemme ylpeitä tästä levystä, jossa vanhat tutut lastenlaulut on saatu elämään uudella tavalla. Sävelmät on toteutettu nuorekkaan raikkaalla tavalla, kuitenkin tyylikkäästi ja perinteitä kunnioittaen.

Tästä levy tuottaa paljon iloa ja riemua kaikille lapsiperheille ja lapsenmielisille ja KiddieJamin kannalta tietysti on parasta se, että jokainen levyllä oleva kappale tulee olemaan aktiivisessa käytössä tanssinopetus eri puolilla Suomea!

Levyn hinta on 22€. Kysy lisää levystä: kiddiejam(at)oamk.fi, Liisa Kontturi-Paasikko 050-4431011.

Osta levy itsellesi FolkJam-puodista

KiddieJam —jammailua lasten ehdoilla!

Liity TanssinTahdin postituslistalle niin saat kuukausittaisen jäsenkirjeen ja muutakin tanssiin liittyvää postia.

Käy kurkkaamassa www.tanssintahtionline.fi -sivuja ja tutustu online-kursseihin.

Olet onnistuneesti liittyny jäsenkirjeeseen.