Tanssintahdin yrittäjänaiset

Lissu & Maikki

You need chaos in your soul to give birth to a dancing star

Tanssikoulun yrittäjänainen

 

 

Liisa Kontturi-Paasikko (Lissu)

Tanssinopettaja (ylempi AMK) Fellow&Examiner IDTA, STOL ry

Lissu on tanssikoulun johtaja ja vastaa tanssikoulun opetuksen suunnittelusta ja laadusta. Hän on pitkänlinjan tanssin ammattilainen, joka on päätyökseen kouluttanut tanssinopettajia Oulun seudun ammattikorkeakoulussa lähes 30 vuoden ajan. Tällä hetkellä Lissu vastaa  Länsi-Suomen opiston paritanssilinjasta,  toimii tanssinopettajien ja -ohjaajien kouluttajana eri liitoissa, seuroissa ja muissa yhteisöissä sekä luotsaa KiddieJam -konseptin hallinnollista puolta. Lisäksi Lissu pitää tilauskursseja eri puolella Suomea, vastaa TanssinTahti Online -koulun kurssien sisällöstä ja laadusta, hakee uusia Tanssikoulu TanssinTahdin toimipisteitä ja tuottaa miehensä Lassen kanssa laadukasta tanssimusiikkia.

Lissun oma tanssitausta on vakio- ja latinalaistansseissa, joissa hän kuului parinsa kanssa Suomen kärkipareihin 1980- ja 1990 -luvuilla. Tanssinopettajana Lissu on toiminut yli 30 vuoden ajan ja työuran varrelle on kuuluut  kaikenikäisten ja tasoisten tanssijoiden opettaminen ja valmentaminen sekä tanssikouluyrittäjänä toimiminen.

 Lissun ehdoton vahvuus on pitkä ura tanssinopettajana ja -kouluttajana sekä monipuolinen ja avarakatseinen näkemys tanssinkentästä. Tämän kautta hän pystyy aistimaan kentän tarpeita ja löytää sopivat verkostoitumisen tavat laajasta yhteistyöverkostostaan. Tanssikouluyrittämisessä näkyy myös Lissulle tyypillinen perhekeskeisyys, jossa asioita tehdään yhdessä muiden toimijoiden kanssa.  Tanssitoimijoiden kaikenlainen yhteistyö onkin yksi Lissun toiveista —mitä enemmän tanssijoita saadaan tämän hienon harrastuksen pariin sitäenemmän jokaiselle toimijalle riittää töitä.

Suomen Tanssinopettajain liitto ry on valinnut Lissun Vuoden Tanssinopettajaksi vuosina 2002 ja 2006. Suomen Seuratanssiliitto Susel ry palkitsi Lissun Maineteko-palkinnolla vuonna 2012, World Dance Council luovutti Lissulle  Social Dance Awardin vuonna 2014 ja Oulun ammattikorkeakoulu nimitti Lissun Vuoden Alumniksi vuonna 2017.  Tutustu Lissun CV:seen tästä.

Siviilissä Lissu on Lassen aviovaimo, viiden upean nuoren aikuisen äiti ja kuuden ihanan pienokaisen mummi. Lisäksi elämää värittää nuori lagottoherra Pepi. Lissu rentoutuu kotihommissa, musisoimalla Lassen kanssa ja tekemällä käsitöitä. 

 

 

 

Tanssikoulun yrittäjänainen 

 

Marjukka Koivuniemi (Maikki)

 

Tanssinopettaja (AMK),  IDTA, STOL ry

 

TanssinTahdin toinen yrittäjänainen, Lissun vanhin tytär Maikki, on erikoistunut paritanssien lisäksi showtanssiin ja lastentanssiin. Pitkä kilpatanssitausta maajoukkuetason tanssijana huippuvalmentajien johdolla ja neljän vuoden showtanssi-pääaineen opiskelu Oulun ammattikorkeakoulussa on antanut erittäin vahvan tanssiteknisen pohjan  pari- ja showtanssien opettamiseen.  Showtanssin meriittejä on Maikille karttunut huomattava määrä sekä tanssijana että koreografina.

Maikki pyörittää TanssinTahdin hallintoa yhdessä Lissun kanssa, opettaa  Limingan maanantai-ryhmiä ja toimii opettajana myös Tanssikeskus City Dancessa. Maikki on myös KiddieJam -konseptin pääopettaja, joka vastaa konseptin korkeasta laadusta ja tuotesuunnittelusta.

Maikki on opettajana tinkimätön ja vaatii lempeällä tavalla jo pienimmiltäkin oppilailtaan sitoutumista tekemiseen ja harjoitteluun. Tämä ominaisuus yhdistettynä äärimmäisen taitavaan pedagogiikkaan on aikaansaanut sen, että oppilaat pysyvät Maikin hellässä huomassa pitkään ja hän pääsee tekemään oppilaiden kanssa pitkäjänteistä työtä.  Näin esimerkiksi pieneltä Limingan paikkakunnalta on ponnistanut useita nuoria tanssijoita SM-tasoisiin kisaryhmiin, mutta edelleen he tuntevat itsensä ”Maikin tytöiksi” (ja pojiksi).

Maikki on tullut jo kolmeen kertaan palkituksi Finnish Dance Organisationin (FDO) stipendillä ansiokkaista ja luovista Latinoshow -koreografioista. Tutustu Maikin CV:seen tästä.  

Maikin vapaa-aikaan kuuluu läheisten seurasta nauttuminen, kuntoilu ja oma tanssiharrastus sekä monenlaiset käsityöt —joista myös tanssioppilaat saavat nauttia! 

Tutustu Maikin CV:seen tästä. 

 

Perhe yrittäjien apuna

 

 

Anniina Koivuniemi (Ansku)

Lissun nuorin tytär Ansku alkoi tanssiuransa viiden päivän ikäisenä, äidin kaverina oululaisten lasten tanssileirillä. Tanssi on siis kulkenut mukana ja tällä hetkellä Ansku opiskelee tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulussa. Ansku toimii tanssijana ja opettajana TanssinTahti Online -tanssikursseilla.

Karoliina Koivuniemi (Karkki)

Karkki eli perheen keskimmäinen lapsi on tanssikoulun puuhanainen, joka ottaa hoitaakseen niin hallinnolliset työt kuin opetuksen sijaistamisia.

Samuli Koivuniemi (Samppa)

Lissun esikoinen Samppa on kouluttautunut personal traineriksi ja työskentelee pääosin joukkueurheilun parissa, mutta on valmis jakamaan osaamistaan myös tanssinharrastajille —Sampallakin on  tanssitausta vakio- ja latinalaistanssien parissa ja lisäksi hän seuraa läheltä Lissun ja Maikin työtä,  joten ymmärrystä tanssijoiden tarpeista löytyy.

Lasse Paasikko

Lissun aviomies Lasse on tanssimuusikko, joka toimii lisäksi tanssinopettajien, -ohjaajien ja aktiivitanssijoiden tanssimusiikkikouluttajana ja pitää yksin ja Lissun kanssa ”Tanssin Tahdissa” -teemapäiviä eri puolilla Suomea. Lisäksi Lasse on päätuottajan roolissa Tanssin Tahdissa -levysarjassa ja tekee tilauksesta laadukasta tanssimusiikkia tuottamalla levyn tarpeen vaatiessa alusta loppuun asti. Lasse tunnetaan myös monipuolisena Finlanders-muusikkona ja orkesterin perustajajäsenenä.

Tilaa jäsenkirje ja liity TanssinTahtiOnline porukkaan.

Käy kurkkaamassa www.tanssintahtionline.fi -sivuja ja tutustu neljään ensimmäiseen tanssikurssiimme. 

Olet onnistuneesti liittyny jäsenkirjeeseen.