Tanssikoulumme on saanut olla mukana monenlaisissa upeissa projekteissa, joista yksi toteutui vuoden 2018 aikana. Tässä projektissa Leppäkosken Sähkö Oy:n työntekijöiden työhyvinvointia parannettiin paritanssin avulla.

TANSSIKURSSI TYÖPAIKALLE

Kaikki alkoi Klingen Vesasta. Vesa on löytänyt tanssiharrastuksen elämäänsä muutama vuosi sitten ja on aktiivinen kursseilla kävijä Sastamalan alueella. Tanssielämän ulkopuolella Vesa toimii yritysten sparraajana ja tuli sittemmin myös minun yrittäjäkoulutuksen mentorikseni —myynnin ja yritystoiminnan huippuammattilainen siis.

Osana suurempaa yrityksen kehittämiskokonaisuutta Vesa halusi miesvaltaisen johtoryhmän tekemään jotain, jossa he joutuvat pois omalta mukavuusalueeltaan. Paritanssi on asia, jonka perusteet on taidollisesti jokaisen saavutettavissa ja jossa omaa oppimista ”joutuu” samantien testaamaan toisen ihmisen kanssa eli vuorovaikutustaidot ovat äärimmäisen suuressa merkityksessä. Mikäpä olisi parempi tapa siirtää insinöörismiesten ajatukset pois työyhteisön haasteista kuin paritanssikurssi! Vesa oli tutustunut tanssikursseillamme opettajaamme Elisa Ahoseen, joka on täydellinen opettaja tämän tyyppiselle kurssille —helposti lähestyttävä, innostava ja aurinkoisen ihana. Tuumasta toimeen, kurssi käynnistettiin ja sen tulokset olivat huikeat.

Tanssikurssilla kaikki työyhteisön jäsenet ovat samalla viivalla. Yrityksen johtoryhmästä suurin osa ei ollut tanssinut ollenkaan, osalla oli vähäinen kokemus. Elisa järjesti kurssille mukaan tanssia harrastavia naisia, jolloin miesten oppiminen tapahtui nopeasti seuraajan jo osatessa oman roolinsa ja antaessa Elisan ohjeistamana ajoittain myös palautetta viejille. Näin viejät saivat paljon onnistumisen kokemuksia lyhyessä ajassa ja se varmasti osaltaan motivoi koko porukkaa jatkamaan ja viemään tanssiajatusta koko henkilöstölle. Johtoryhmä tanssi yhdessä kaksi kertaa, näillä tunneilla opeteltiin foksin ja fuskun perusteita.

Seuraavaksi oli koko henkilökunnan vuoro. Yritys oli järjestänyt niin, että henkilökunnalla oli mahdollisuus osallistua tanssintäyteiseen tyky-iltaan lähellä omaa toimipaikkaa eli kurssit pidettiin Nokialla ja Ikaalisissa. Kurssin ohjelmassa oli foksin ja fuskun opetusta, puolisot oli kutsuttu työntekijöiden kanssa tanssimaan ja lapsille oli järjestetty ohjattua toimintaa tanssien ajaksi. Ikaalisten tykypäivässä oli mukana paljon lapsia, joten Elisa järjesti oman KiddieJam -tanssituokion myös heille. Eli koko perhe pääsi nauttimaan tanssista työpaikan tykypäivänä! Päivät päättyivät yhteiseen iltapalaan.

Leppäkosken Sähkö Oy:n 100-vuotisjuhlat järjestettiiin tammikuussa 2019 ja nämä juhlat päättyivät tanssi-iltaan Tomi Markolan kanssa —eväitä tanssi-illan onnistumiseen saatiin hienosti syksyn tykypäivistä.

Tanssikärpänen on puraissut tämän työpaikan porukkaa ja palaute osallistujilta on ollut vain positiivista. Elisan mukaan kaikki vierailut Leppäkosken Sähkön Oy:n porukoiden kanssa ovat olleet äärimmäisen lämminhenkisiä, ihmisläheisiä ja siellä on positiivisella asenteella oltu uuden äärellä. Jatkostakin on puhuttu ja mitä todennäköisimmin Elisa tulee vierailemaan työpaikalla säännöllisesti.

Homma eteni siis niin, että johtoryhmä houkuteltiin pois mukavuusalueelta tekemään jotain ihan erilaista, he innostuivat asiasta ja kokivat että haluavat tarjota vastaavan kokemuksen kaikille työntekijöilleen. Työyhteisö on treenannut yhdessä hiki päässä, nauranut yhdessä, ihmetellyt asioita yhdessä —ja samalla oppinut tanssimaankin. Ihan huikea tapa parantaa työhyvinvointia!

HAASTE TANSSIKOULUILLE

Heitänpä tässä haasteen muille tanssikouluille —lähdetään yhdessä viemään paritanssia yhdeksi tavaksi kehittää työyhteisöjä! Kuka nappaa kopin?

Älä missaa TanssiOnline- uutisia!

Tervetuloa kuulemaan ensimmäisenä TanssiOnline-uutiset!

 

Olet onnistuneesti liittyny jäsenkirjeeseen.