Kiddiejam- konsepti on alkujaan Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksessa minun eli Lissun ja Marjukka-tyttären sekä silloisten kulttuurialan opiskelijoiden yhdessä kehittämä lastentanssin pedagoginen konsepti, jonka kautta tuodaan eri tanssilajien lajinomaista materiaalia alle kouluikäisten tanssituokioihin ja -tunteihin varhaiskasvatuksessa, liikunta-alan yhteisöissä ja tanssikouluissa. Konseptin alkuvaiheista ja edelleen olemassa olevista toimintaperiaatteista voit lukea Lissun aiemmasta blogitekstistä.

 

KIDDIEJAM LUKUVUONNA 2019-20

Enkkutanssi mukaan konseptiin

Aiemmassa blogissa kerroimme konseptin sisältävän eri tanssilajien materiaalia. Tanssilajikohtaisen materiaalin lisäksi Kiddiejam-perhe on saanut uuden jäsenen, Enkkutanssin! Koulujen opetussuunnitelmissa on mukana vieraiden kielten varhennettu opetus ja tällä hetkellä jo osassa eskareita opiskellaan esim. englantia. Enkkutanssi vastaa tähän ja tarjoaa opettajille mahdollisuuden opettaa englannin kielen alkeita helpon ja selkeän tanssimateriaalin avulla. Enkkutanssissa työskennellään neljän eri teeman parissa: eläimet, numerot, tervehdykset ja värit. Englantia opetellaan loruttelutanssin ja tanssisarjan avulla —tanssillisten liikkeiden lomassa kielen oppiminen tapahtuu huomaamatta. Konseptin kehittämistyössä ovat mukana kohta valmistuva tanssinopettaja (AMK) Marita Kraama ja tanssinopettaja (AMK) Tuula Raukovaara. Molemmilla on kokemusta ja koulutustaustaa myös kielten opettamisesta. Marita Kraama teki aiheesta opinnäytetyön Oulun ammattikorkeakoululle, käy tutustumassa siihen ja opetuksen tuloksiin tästä.

Uutta materiaalia Kiddiejam-tansseihin

Kiddiejam-tanssilajit ovat edelleen baletti, hip hop, kansantanssi, paritanssit ja showtanssi. Syksyllä 2019 tilattiin uutta kansantanssin materiaalia arvostetulta kansantanssin osaajalta Hanna Poikelalta ja tämä materiaali on ollut mukana muutamassa ohjaajakoulutuksessa ja materiaalipäivässä ja on todettu erittäin käyttökelpoiseksi ja lapsia innostavaksi. Kiitos vielä Hannalle panoksestasi konseptin eteen. Kaikkien muiden materiaalien kanssa tekee uudistustyötä vuosittain oma koulutustiimimme Marjukka Koivuniemen johdolla —muut tiimin jäsenet ovat kouluttajamme Heidi Ranta ja Elisa Ahonen. Tanssilajit ovat osa elävää tanssikulttuuria ja Kiddiejam-materiaalin parissa työskentelevät ohjaajat ja opettajat kaipaavat jo käytössä olevan materiaalin lisäksi uusia ajatuksia, joten materiaalin kehittämistyötä tehdään jatkuvasti. Viimeisimpänä tehtiin uutta materiaalia showtanssiin, johon saatiin uudet loruttelu-, tekniikka- ja tanssisarjat sekä teemallinen tuntisuunnitelma, jossa seikkaillaan Peppi Pitkätossun kanssa.

KOULUTUSTARJONTA TÄLLÄ HETKELLÄ

Laajemmat, viikonlopun kestoiset perusohjaajakoulutukset (niin toimivia kuin ovat olleetkin) ovat osoittauneet järjestäjän näkökulmasta haastaviksi sen jälkeen kun tiiviimpi yhteys Oamkiin ja sen opiskelijoiden osallistumiseen on muuttunut. Kohderyhmien tavoittaminen ja aktivoiminen niin, että koulutuksiin saadaan riittävästi osallistujia on haastavaa ja etenkin, kun parissa viimeisessä koulutuksessa on osoittautunut että ilmoittautujien sitoutuminen siihen, että oikeasti tullaan paikalle ei ole varmaa, olemme päätyneet siihen, että toistaiseksi viikonlopun kestoisia koulutuksia järjestetään vain tilauksesta. Tanssikoulun hallinto käyttää ison työpanoksen markkinointiin, kouluttajat varaavat työpanoksen sekä suunnitteluun että totetuttamiseen, joten meidän pitää pystyä varmistamaan että koulutusviikonloppu on järkevä myös järjestäjän näkökulmasta.

Olemme myös pohtineet paljon lisenssoinnin tai ylipäätään konseptiin sitouttamisen määrää ja laatua ja tulleet siihen lopputulokseen, että haluamme laadukkaan ja hyvän lastentanssin opetusmateriaalin leviävän ilman varsinaisia siteitä. Kaikki sekä Kiddiejam-lajien että Enkkutanssin materiaali on käytettävissä juuri sellaisenaan tai sitä ei tarvitse käyttää sellaisenaan eli pääasia on, että tanssimisen riemua viedään eteenpäin. Olemme iloisia siitä, jos Kiddiejam-konsepti mainitaan tuntien nimissä tai sisällön kuvauksissa, mutta emme millään tavalla edellytä sitä.

 

https://www.tanssintahti.com/?p=2541Lisäksi rantaudumme pitämään räätälöityjä koulutuksia, joiden sisältö ja laajuus sovitaan yhdessä tilaajan kanssa. Lisätietoa hinnoista ja käytännön asioista saat laittamalla mailia info@tanssintahti.com tai pirauttamalla Karoliinalle 045-1895151.

 

VARHAISKASVATUSMESSUT 4.10.2019

Olimme esittelemässä Kiddiejam -konsepti Varhaiskasvatusmessuilla lauantaina 4.10.2019 ja saimme siellä erinomaisen hyvän vastaanoton. Oli upeaa esitellä laadukasta tuotetta ihmisille, jotka olivat aidosti ja oikeasti kiinnostuneita asiasta. Nämä messut antoivat meille potkua tulevaan ja siihen, että tämä konsepti todellakin on kehittämisen arvoinen. Toki olemme sen tienneetkin, mutta aina välillä yrittäjällä meinaa iskeä epätoivo ja tällaiset buustaukset ovat omiaan ajamaan sen tiehensä ja tuomaan uskoa asiaan.

PÄIVITYS 22.3.2021 —uusimmat tuulet Kiddiejamin osalta löydät tästä artikkelista! 

TÄSSÄ OLLAAN SIIS ENTISTÄ VAHVEMPINA —TERVEULOA JAMMAILEMAAN KANSSAMME!

 

 

Kysy lisää! info@tanssintahti.com, Lissu 050-4431011

Älä missaa TanssiOnline- uutisia!

Tervetuloa kuulemaan ensimmäisenä TanssiOnline-uutiset!

 

Olet onnistuneesti liittyny jäsenkirjeeseen.