Ihminen on psyko-fyysis-sosiaalinen kokonaisuus, jonka hyvinvointiin vaikuttavat monet pienet asiat. Ylipainoinen ihminen voi olla onnellinen ja hyvällä itsetunnolla varustettu, hoikka ja kaikin puolin terveen näköinen ihminen voi olla kovinkin ahdistunut. Jokainen ihminen määrittelee itse oman onnellisuutensa ja joskus käy niin, että se voi olla helpompi löytää jos rinnalla kulkee joku, joka hoksauttaa hyvistä asioista. Kaipaatko sinä rinnallakulkijaa tai tiedätkö jonkun, joka kaipaa?

Miten löydät elämääsi hyvää oloa ja iloa?

Tanssikoulumme Elisa on toiselta koulutukseltaan sosionomi (AMK) ja häneltä kysyttiin viime syksynä, tekeekö hän ”rinnalla kulkemista”. Kysymyksen esitti nainen, joka kaipasi omaan elämäänsä ihmistä, joka kuuntelee, ohjaa, on läsnä ja kenties vähän tuuppaa eteenpäin jos tuntuu, että omat voimat eivät riitä. Elisa jutteli asiasta kanssamme ja päädyimme luomaan tästä tanssikoulullemme konseptin, jonka kautta olisi mahdollista tuoda hyvää oloa ihmisten elämään. Syntyi Elämän Ilo -konsepti.  

Elämän Ilo -ryhmässä autamme sinua löytämään elämäänsä punaisen langan, jonka kautta saat työkaluja elämän hallintaan ja itsellesi positiivisten päätösten tekemiseen. Ryhmän vetäjä, Elisa, on tukena päätöksissäsi ja ohjailee sinua lempeästi eteenpäin. 

Kyseessä ei siis ole painonhallintaryhmä tai fyysisen kunnon hankkimisryhmä tai mikään muukaan tiettyyn asiaan keskittyvä konsepti —isoimpana tavoitteena on saada sinut löytämään niitä asioita elämästäsi, joiden kautta kokonaisvaltainen hyvinvointi voisi lisääntyä. 

Voit tulla ryhmään ylipainoisena ja ajatella, että ryhmän jälkeen olet ehkä edelleen saman painoinen, mutta elämääsi on tullut lisää iloa ja valoa. Jos et ole löytänyt itsellesi sopivaa liikuntamuotoa, etsimme yhdessä sinulle sellaista, se joko löytyy tai ei löydy…kenties tilalle on löytynyt jotain muuta elämään sisältöä tuovaa asiaa. Olet tervetullut ryhmään hyvällä tai huonolla itsetunnolla —tavoite on, että 6 kk:n kuluttua voit todeta että peilistä katsoo hyvä tyyppi, joka on hyvässä paikassa itsensä kanssa ja jonka elämänsuunta on selkä.  

Tietoa ryhmästä ja siihen ilmoittautumisesta löydät tästä, samalta sivulta pääset myös liittymään sähköpostilistalle, jonka kautta saat kuukausittain uutiskirjeen.


Huikeita kokemuksia sekä vetäjällä että osallistujilla

Ensimmäinen Elämän Ilo -ryhmä lähti siis käyntiin marraskuussa 2019 ja tämän ryhmän kanssa Elisa jatkaa yhteydenpitoa huhtikuuhun 2020 saakka —kuuden kuukauden ajan kuljetaan matkaa yhdessä, välillä koko ryhmän kanssa, välillä osallistuja ja Elisa sopivat kahdenkeskisiä juttuja. 

Kokemukset ovat tähän saakka olleet erittäin positiivisia. Ryhmä kokoontuu porukalla kerran kuussa, ensimmäisellä kerralla sovittiin minkä tyyppisiä asioita näissä tapaamissa tehdään. Tämä porukka toivoi, että liikunta tai tanssi liittyy jokaiseen yhteiseen kertaan. Tammikuussa aloittava ryhmä voi tehdä asian suhteen toisenlaisen päätöksen, joten olemassa oleva ryhmä vaikuttaa myös itse paljon kokonaisuuteen ja siihen, mitä puolen vuoden aikana tehdään. 

Marraskuun ryhmällä on olemassa sekä oma suljettu FB-ryhmä että whatsup-ryhmä, jotka molemmat ovat aktiivisessa käytössä. FB-ryhmä toimii lähinnnä Elisan ja hänen kanssaan toimivien muiden rinnalla kulkijoiden tiedotuskanavana. Elisan (blogin alussa olevassa kuvassa) lisäksi marraskuun porukan kanssa matkaa on etänä kulkenut fysiikkavalmentaja Samuli, joka on opastanut osallistujia sekä liikuntaan että ravintoon liittyvissä asioissa.

Fysiikkavalmentaj poseeraa
Samuli Koivuniemen leppoisa asenne ja vahva asiantuntemus on ollut marraskuun ryhmälle iso asia. Helmikuussa ryhmä tapaa Samulin livenä!

Samulin kannustavat postaukset FB:ssä ovat olleet osallistujille tosi tärkeitä ja helmikuussa Oulussa asuva Samuli tulee tapaamaan ryhmää henkilökohtaisesti ja vetää heille kehon hyvinvointiin liittyviä harjoitteita.

Whatsup-ryhmä toimii ryhmän omana viestintäkanavana, jossa jaetaan lähes päivittäin tsemppiviestejä ja muutakin. Ryhmästä on siis tullut RYHMÄ, jossa jokainen tukee toistaan —melkoisen upeaa, eikö vain? Todennäköisesti ryhmän jäsenistä tulee myös pidempiaikaisia ystäviä ja rinnalla kulkijoita, joten tämä konsepti todellakin toimii elämän iloa tuottavana. 


Rinnallakulkijan kokemuksia

Kysyin Elisalta, mitkä hänen omat päällimmäiset tunteensa ovat ryhmän olemassa olosta ja sain vastauksen:

”Tunnen olevani tärkeä —tuntuu ihanalta, kun pystyy tekemään työtä jolla on tosi iso merkitys, vaikka ne asiat joita tehdään ovat tosi pieniä”.

Ryhmätapaamisten lisäksi Elisa tapaa säännöllisesti jokaisen osallistujan kanssa kahden kesken ja näiden tapaamisen sisällön saa osallistuja toivoa. Elisa on käynyt lenkillä, pitänyt tanssituntia, tanssinut muuten vaan, istunut kahvilla juttelemassa osallistujien kanssa eli tosi tavallisia asioita, mutta niin tärkeitä sille, jolla ei omassa elämässään ole ihmistä jonka kanssa näitä tehdä. Elisa uskoo, että osallistujille kaikista tärkeintä on se, että he tietävät tämän kuuden kuukauden ajan, että on joku jolle voi laittaa viestiä tai soittaa ja joka on valmis kuuntelemaan ja kulkemaan rinnalla ja sanomaan, että ”kyllä tämä tästä, elämä kantaa.” 

ryhmän tsemppi-sarjis
Tästä sarjakuvasta on tullut marraskuussa aloittaneen ryhmän ”tsemppi-sarjis”.

Osallistujien kokemuksia

Marraskuun upea kuuden naisen ryhmä on kertonut meille seuraavia asioita: 

“On sunnuntai. Oon ollu eilen tansseissa ja tanssiminen on tuntunut hyvälle. Aamullakaan selkä ei oo pahempi, mitä aiemmin. Päätän siis lähteä jatkamaan kuntoutusta. Olnt valmis, katsot peilistä ja tajuan ajattelevasi, että Hei, toi peilissä oleva nainenhan on aika jees.”

“Sain lähdettyä joulukonserttiin, mihin halusin todella. “Pakotin” itselleni kuskin ja pysyin päätöksessäni lähteä. Itkin penkissä liikutuksesta ensimmäistä kertaa 10 vuoteen ja se tuntui hyvältä sekä vapauttavalta.”

”Tää ryhmä on timanttia, just sitä mitä tässä vaiheessa elämää tarvin.”

“Tämä on juurikin se syy, miksi tähän lähdin. Saan tukea siinä pienessä arjen hetkessä ku usko meinaa loppua.”

“Kiitos kun voin olla osa tätä ryhmää, ihana kuulua johonkin.”

“Tässä porukassa parasta on ollut se, ettei saa mitään valmiina. Apua ja tukea sekä ideoita ja haasteita on saanut just niin paljon ku haluaa, mutta vastuu on vain itsellä. Se että joutuu ottaan itse itseään niskasta kiinni, ei voi syyttää ketään muuta kuin itseään. Ja samoin voi onnitella vaan

Elämän Ilo ryhmän voimasarjis
Marraskuun ryhmä on löytänyt itselleen ”tsemppaus-sarjiksen”. Huikeaa, eikö vain?

Tiedättekö mikä tanssikouluyrittämisessä on parasta —se, että pystyy oikeasti tuomaan ihmisille hyvää oloa ja hyvää mieltä. Tämän Elämän Ilo -ryhmän kohdalla se toteutuu niin konkreettisesti, että ihmettelen, miksi ihmeessä emme ole aloittaneet tällaista konseptia aikaisemmin! 

Tanssiminen on meitä TanssinTahtilaisia lähellä sydäntä, joten tanssiminen on tietty meille luontevin tapa toimia kun mietitään, mistä voitaisiin hakea hyvää oloa, muitakin tapoja toki on. Tanssin hyvää tekevästä vaikutuksesta voit lukea lisää aiemmasta blogitekstistä ”Tanssikurssilta hyvää oloa”


TanssinTahdin Lissu antaa neuvoja tanssikursseihin liittyen

”Kysythän lisää, kommentoi, kyseenalaista ja kerro mielipiteistäsi. ”

Lissu


Viimeisimmät artikkelit

Älä missaa TanssiOnline- uutisia!

Tervetuloa kuulemaan ensimmäisenä TanssiOnline-uutiset!

 

Olet onnistuneesti liittyny jäsenkirjeeseen.